Засилващото се търговско напрежение може да засегне икономическия растеж опасяват

...
 Засилващото се търговско напрежение може да засегне икономическия растеж опасяват
Коментари Харесай

Федералният резерв се притеснява от засилващото се търговско напрежение

 Засилващото се комерсиално напрежение може да засегне икономическия напредък притесняват се членовете на Федералния запас на САЩ  по време на последното си съвещание. Това демонстрира стенограмата от диалозите, представена от Ройтерс.
Тази неустановеност и опасности, подбудени от комерсиалната политика, в последна сметка биха могли да окажат негативно влияние върху бизнес климата и капиталовите разноски, е записано още в протокола. Централните банкери на Съединени американски щати дискутират дали има възможност и от завръщането на рецесията. 

На последното си заседание  Фед реши да увеличи лихвите   в диапазона 1,75%-2%. Според Ройтерс обаче стенограмата повдига въпроси дали тази политика скоро няма да бъде прекратена.

Като цяло институцията наподобява уверена в силата на американската стопанска система и поддържа първичните си планове за повишение на главния лихвен % през годината. Банкерите обаче към този момент обръщат внимание и на проблеми, които могат да извадят стопанската система на страната от възходящата наклонност.

В същото време някои банкери са на мнение, че продължаващия растеж на стопанската система може да увеличи инфлационния напън или да докара до финансови несъответствия, заради което и политиката на повишението на лихвата би трябвало да продължи, добавя CNBC.

Агенцията добавя, че упованията са американската стопанска система да нарасне с 4% през второто тримесечие, подкрепена от мощното вътрешно ползване и бизнес доверието, както и растящите вложения.

В протокола на Фед е вписано още, че икономическата интензивност се покачва солидно, а пазарът на труда продължава да укрепва. Инфлацията се върти към задачите от 2%, сложени от институцията.

Това е и съображение за повишението на лихвите през предишния месец, въпреки и в диалозите да прозират опасения на институцията.
По публикацията работи: Деляна Петкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР